selepas semua anak2 datang...n tidur aku pun mula operasi kek span coklat....pastu lepak2 jer..tunggu kek masak.....ok jommm layan resepi ......tq Umi Nadia yunus
-sediakan sbji kek span coklat saiz 9 inci/8(dipotong 2 bhgian)
bhn lapisan coklat keju
250g keju krim
80g gula kastor
100g coklat mskn (dicairkn scra double boiler)
250g krim putar uht/non dairy(whipping cream)
50ml air+15g gelatin halal(dicmpur msk double boiler)
cara100g coklat mskn (dicairkn scra double boiler)
250g krim putar uht/non dairy(whipping cream)
50ml air+15g gelatin halal(dicmpur msk double boiler)
1.putar krim (whipping cream) hingge bertanduk.simpan dlm peti sejuk2.coklat mskn dicairkn dan biar suam..
3.pukul krim keju ngn gula kastor hingge berkrim.masuk krim putar yg dh di pukul td bersama coklat cair td...pukul sebati...
4.setelah gelatin cair dan dh suam2 msuk dlm adunan keju td kcau sebati..
5..letak satu lapisan kek coklat dlm loyg 9 inci/8..tuang adunan keju td dan tutup semula ngn lapisan ke2 kek ..sejukkn dlm peti ais slme 3 jam hingge keras..hias ikut citarase anda..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan