lom mekap lgi malu ahhhh...
hehehhe dah mula pakai bju putih berseri2
cf Noraini Zakaria
kek span coklat
loyang 9" tapi akak buat loyang 8"
Bahan:
200g tepung kek/tepung superfine
180g gula kaster
110ml minyak masak
100ml susu segar
40g serbuk coklat
20g ovallet
6 biji telur gred A
1 st baking powder
1 st esen vanila
Cara:
1.Panaskan oven.Griskan acuan.Alas dasar acuan dg baking paper.
2.Pukul telur,gula,ovallet,tepung s'fine,BP sehingga kembang dan gebu selama
5 minit.
3.Perlahankan mixer,masukkan susu cair,esen vanilla,serbuk coklat.Teruskan
lagi memukul selama 5 minit.Tuangkan minyak,gaul sebati.
4.Tuang ke dalam acuan.Bakar selama 45 mint atau hingga masak.
5.Bila kek sudah masak,telangkupkan selama 5 minit.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan