RESEPI KULIT
-50 GM TEPUNG GANDUM
-1 SDB TEPUNG UBI
-1 BIJI TELUR
-2 SUDU BESAR GULA HALUS
-3 SDT BUTTER DICAIRKAN
-160 ML AIR
-40 ML SUSU CAIR
-1 SDK SERBUK VANILA
-BOLEH LETAK pwrna@ PERISA BUAH2AN YG ANDA SUKA..TK NK PON TAK PE..
CARA2..
-SATUKAN TEPUNG DAN AYAK GULA HALUS
-MASUKKAN SUSU CAIR..
-MASUKKAN TELUR YG DIKACAU SEDIKIT..
-MASUKKAN SERBUK VANILA@PERISA
-MASUKKAN AIR..KACAU SEBATI GUNA WHISK..
-MASUKKAN BUTTER YG DICAIRKAN..
-TAPIS ADUNAN..SEDIA UNTUK DI MASAK..
CARA MEMASAK..
-GUNAKAN KUALI ANTI LEKAT(NON STICK)
-@KUALI LEPER YG DISAPU SEDIKIT MYK
-TUANG SESENDUK KECIL ADUNAN DLM KUALI
-JANGAN TEBAL @NIPIS SANGAT..
-BIARKAN MASAK SEKETIKA..BILA DH MASAK
TERUS ANGKAT ..TAK PERLU DITERBALIKKAN..
-MAKSUDNYA MASAK SEBELAH BAHAGIAN SAHAJA..
INTINYA..
-ISI DURIAN YG DI BUANG BIJINYA
-150ML FRESH CREAM (DIPUKUL KAKU)
CARA2 MEMBUATNYA..
-LETAK KEPINGAN KULIT TADI..YG LICIN BELAH BAWAH
-LETAK SESUDU FC..LETAK ISI DURIAN..LETAK FC LAGI
DI ATASNYA..
-KALAU BESAR KULITNYA BANYAK LAH LETAK INTINYA
-LIPAT KULIT SEPERTI LIPAT POPIA..
-SIMPAN DLM PETI SEJUK..BEBERAPA JAM SEBELUM
DIMAKAN..-========================================================================
ok itu yg pertama yg kedue lak aku memandai jer tambag tepung jagung n kastad alahai bahan sama jer cumer tambah satu sudu kecil tpg jagung n kastad...itu jer tapi ok jer apa jauh lebh baik hehehe nie pic yg tambah tpg jagung n kastad yer
kulit yg tipis n mulus hehehhee
bantal kecil yg menggoda selera ewahhhhh.....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan