1 cawan gula pasir
1 cawan air panas
2 sudu makan butter or majerin
**gula dimasak atas api sederhana hingga keperangan,lepas itu masukkan air panas,hati2 iya akan meruap....biar sebati tutup api n masukkan butter or majerin......sejukkan
1 cawan tepung gandum
1 cawan susu pekat manis(sy guna setengah cawan jer)
4 biji telur ayam
1 1/2 sudu kecil soda bicarbonat
1 sudu esen vanila
- ayak tepung bersama bicabonat
- putar telur sampai kembang
- masukkan susu pekat pukul lagi sampai kembang dan masukkan esen vanila
- masukkan bahan yg diayak tadi
- masukkan gula hangus tadi kacau sebati jika berketul boleh ditapis
- leser loyang dengan majerin dan tuangkan adunan tadi
- bakar 40minit suhu 160c,api bawah sahaja
- dah masak tutup api dan biar kek masak dengan haba jer biar 10minit
- keluarkan kek rehatkan kejap or biar sejuk baru potong.
- yg nie x payah diperap yer siap jer terus bakar n kalo nak tengok banyak ker tak lubang nyer potong cara melintang bulan macam sy potong kat gambar tu mcm tu mcm x menjadi jer lubang2nyer bila potong melingtang baru nampak lubangnyer....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan