520G MENTEGA
240G GULA ICING
120G TEPUNG JAGUNG
80G TEPUNG KASTAD
100G BADAM KISAR (GAJUS OR KACANG PUN OK)
1 SK SERBUK PENAIK
PEWARNA KUNING TELOR
COKLAT MASAKKAN
COKLAT RICE WARNA WARNI
PUKUL MENTEGA DAN GULA ICING N PERWARNA KUNING HINGGA KEMBANG
AYAK SEMUA JENIS TEPUNG TADI BERSAMA BAKING POWDER.MASUKKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT KEDALAM ADUNAN YANG DIPUKUL TADI,ULI HINGGA MENJADI DOH
CANAI SETEBAL 0.5CM DAN TERAP DENGAN ACUAN AISKRIM DAN BAKAR DNG SUHU 174C SELAMA 15 MINIT
UNTUK HIASAN
COKLAT DICAIRKAN DEGAN KAEDAH DAUBLEBOIL TAMBAH SATU SUDU SHORTENING UNTUK BG COKLAT KILAT
SEJUKKAN DULU SEBELUM DICELOP DALAM COKLAT MASAKKAN YG DIAIRKAN TADI
HIAS LA DENGAN COKLAT RICE....
Tiada ulasan:
Catat Ulasan