yang sudi bertandang....

masa itu emas

Ahad, 4 September 2011

BISKOT STRAWBERRY DAISY

BISKOT AISKRIM

520G MENTEGA

240G GULA ICING

120G TEPUNG JAGUNG

80G TEPUNG KASTAD

100G BADAM KISAR (GAJUS OR KACANG PUN OK)

1 SK SERBUK PENAIK

PEWARNA KUNING TELOR

COKLAT MASAKKAN

COKLAT RICE WARNA WARNI


PUKUL MENTEGA DAN GULA ICING N PERWARNA KUNING HINGGA KEMBANG
AYAK SEMUA JENIS TEPUNG TADI BERSAMA BAKING POWDER.MASUKKAN SEDIKIT DEMI SEDIKIT KEDALAM ADUNAN YANG DIPUKUL TADI,ULI HINGGA MENJADI DOH
CANAI SETEBAL 0.5CM DAN TERAP DENGAN ACUAN AISKRIM DAN BAKAR DNG SUHU 174C SELAMA 15 MINIT
UNTUK HIASAN
COKLAT DICAIRKAN DEGAN KAEDAH DAUBLEBOIL TAMBAH SATU SUDU SHORTENING UNTUK BG COKLAT KILAT
SEJUKKAN DULU SEBELUM DICELOP DALAM COKLAT MASAKKAN YG DIAIRKAN TADI
HIAS LA DENGAN COKLAT RICE....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan