Khamis, 7 April 2011
KEK CHIFFON COKLAT
KEK CHIFFON COKLAT
BAHAN2NYER;
BAHAN A
4 BIJI TELOR AYAM (KUNING TELOR)
135 MLAIR
85 ML MINYAK
1/4GARAM HALUS
100 G GULA HALUS
135 G TEPUNG GANDUM
15 G SERBUK COKLAT
BAHAN B
4 BIJI PUTIH TELOR
90 G GULA HALUS
SECUBIT KRIM OF TARTAR
CARANYER
PANASKAN OVEN 175C
SATUKAN TEPUNG GANDUM,SERBUK KOKO,BAKING POWDER DAN GARAM HALUS DAN AYAK
SATUKAN KUNING TELOR DENGAN GULA HALUS (BAHAN A)KACAU RATA DAN TUANGKAN AIR,HINGGA GULA LARUT
MASUKKAN TEPUNG YG DIAYAK TADI GAUL SEBATI
MASUKKAN MINYAK GAULKAN LAGI..TEPIKAN...
PUKUL PUTIH TELOR HINGGA KEMBANG MASUKKAN GULA DAN KRIM OF TARTAR PUKUL HINGGA DITERBALIKKAN X JATUG(BERTANDUK)
CAMPURKAN ADUNAN PUTIH TELOR TDI KEDALAM ADUNAN NO 1
KUAP BALIK HINGGA SEBATI
TUANG DALAM TIN CHIFFON BAKAR 45MINIT SUHU IKUT OVEN MASING2
DAH MASAK TERUS TERBALIKKAN DAN BIAR BETUL2 SEJUK BARU DIKELUARKAN DARI TIN...
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan